Loading...

Βράβευση εκπαιδευτικών δράσεων του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Δύο εργασίες διδασκόντων στο Κολλέγιο Ανατόλια  βραβεύθηκαν στον ετήσιο Διαγωνισμό «Θεσμός αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η μία εργασία ήταν «Ο πολιτισμός μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» που υπέβαλε ο καθηγητής του 1ου Λυκείου Τάσος Γκέντζος.  Οι μαθητές της 1ης Λυκείου υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του καθηγητή τους κατέγραψαν τη σχέση της εκπαίδευσης με τα ΜΜΕ, ενώ συνέταξαν και  δημοσίευσαν σχετικά άρθρα σε διαδικτυακά μέσα.

Η δεύτερη εργασία που βραβεύθηκε ήταν «Οι Πράκτορες του Πλανήτη» που υπέβαλαν η Ελένη Ανδρεάδου, η Σοφία Δαναδιάδου και Νίκος Αρναούτης από το Anatolia Elementary School. Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Planet Agents. Η εκπαιδευτική δράση για τις Γ΄ και Δ΄ τάξεις του Δημοτικού είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα όπως η κατασπατάληση των φυσικών πόρων, η εξοικονόμηση της ενέργειας, η ανακύκλωση, η βιοποικιλότητα, το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η βράβευση των δύο εργασιών αποδεικνύει ότι αρκετές από τις διδακτικές ενότητες που σχεδιάζονται και δοκιμάζονται στις τάξεις του εκπαιδευτικού οργανισμού, αξίζει να αποτελέσουν μέρος του «Αποθετηρίου καλών πρακτικών στην εκπαίδευση» - όπως ονομάζεται η βάση με όλα τα βραβευμένα έργα των τριών τελευταίων ετών που έχει δημιουργηθεί (http://excellence.sch.gr ).

Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας. Στη φετινή διοργάνωση  συμμετείχαν 1.035 εργασίες και διακρίθηκαν οι 105.

 

 

Ο καθηγητής Τάσος Γκέντζος παραλαμβάνει το βραβείο για την ερευνητική εργασία «Ο πολιτισμός μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».
 
 
 Ο διευθυντής του Anatolia Elementary School Νίκος Αρναούτης με τη Σοφία Δαναδιάδου στην τελετή βράβευσης για τη δράση του Δημοτικού «Οι Πράκτορες του Πλανήτη»
 

Share